U vrtlogu hormona

Svjetski slavan endokrinolog Thierry Hertoghe tvrdi da je održavanje hormonalnog balansa ključno za to da um ostane bridak, tijelo vitko i raspoloženje poletno te je osmislio program individualno doziranih bioidentičnih hormona koji pridonose zdravlju, ali i mladolikom izgledu više od svih anti-aging tretmana. A njegov put slijedi i nekolicina hrvatskih liječnika.

 

Anti-aging: Bioidentični hormoni za produžetak mladosti

Temeljit servis za pomlađivanje mogao bi početi terapijom bioidentičnim hormonima, kojima ćemo malo prkositi biološkom satu, nastaviti se kod dermatologa koji će nam popuniti jagodice i tako zategnuti cijelo lice, a potom slijede najnovija čuda iz kozmetičke industrije - kreme i serumi koji istodobno obavljaju više funkcija u koži te šamponi  koji koji kosi vraćaju mladenačku živost.

Sprej za pomlađivanje

Pojavio se prvi sprej za raspršivanje u usta, koji na prirodan način podiže razinu hormona rasta u tijelu, i tako pomaže da se organizam vrati u stanje kada je najbolje funkcionirao a mi smo se najbolje osjećali.

Glavni sastojak spreja su sekretogogi - liposomalne molekule koje se sastoje od posebne kombinacije amnokiselina i nekih tvari dobivenih iz biljaka – za koje je dokazano da nemaju štetno djelovanje.

BHRT - Bioidentični hormoni

Pročitajte što su bioidentični hormoni i u čemu se razlikuju od klasične hormonske nadomjesne terapije. Kome se ova metoda liječenja preporuča, a kome ne, te jeli sigurna za primjenu?

Da li hormonska nadomjesna terapija uzrokuje debljanje u menopauzi?

Povećanje tjelesne težine u menopauzi rezultat je povećanog unosa kalorija, dok je bazalni metabolizam u toj dobi prirodno snižen. Povećanje tjelesne težine u menopauzi rezultat je povećanog unosa kalorija, dok je bazalni metabolizam u toj dobi prirodno snižen. Povećanju težine pogoduje i nedostatak tjelesne aktivnosti. Pritom hormonska nadomjesna terapija ne uzrokuje debljanje već pomaže u održavanju optimalne težine.